Leeftijd

Professional

Alles wat over werken gaat

Je zoekt een fijne werkplek die bij je past. Werken geeft jou een basis voor het opbouwen van een bestaan. Leuk werk draagt bij aan jouw kwaliteit van leven. Werk geeft jou ook vrijheid en onafhankelijkheid. En het liefst niet zomaar een baan, maar een baan waarbij jouw unieke talenten tot hun recht komen en jij de begeleiding krijgt die jij nodig hebt. Een baan waar je helemaal op je plek zit. Wij geloven dat iedereen recht heeft op (betaald) werk en gelijke kansen, ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Kies je leeftijd en/of dat je professional bent
Werken

Hoe wil jij werken?

Werken | 16-24 jaar, 24-35 jaar, 35-67 jaar,
Hoe wil jij werken? We gaan dit bekijken aan de hand van 4 stappen. Stap 1 is het beschrijven van jouw dromen en wensen over werken. Vanuit daar ga je verder...

Welke wetten zijn er voor werken?

Werken | 16-24 jaar, 24-35 jaar, 35-67 jaar,
Welke wetten zijn er in Nederland op het gebied van werken voor mensen met een beperking?

Vier vernieuwende werkwijzen van het Platform Werk Inclusief Beperking

In het Platform Werk Inclusief Beperking werken vier initiatieven samen die ieder vernieuwende werkwijzen ontwikkelen. Wat houden deze vernieuwende routes naar werk in en waar staan ze nu?

Begeleiding naar werk

Werken | 24-35 jaar, 35-67 jaar,
Wie kan jou helpen bij het zoeken naar een baan?

Beschut werk

Werken | 16-24 jaar, 24-35 jaar, 35-67 jaar,
Jij wil graag werken maar je hebt ook veel begeleiding of aanpassing van de werkplek nodig. De gemeente kan jou helpen aan een betaalde baan in een aangepaste omgeving, dat noemen we beschut werk.

De trotse Job

Job heeft een verstandelijke beperking en werkt in het magazijn van een bedrijf dat zendmasten aanlegt. Hij is trots op zijn werk. Minder fijn is dat Job deze maand hoorde dat hij ruim 1.800 euro aan UWV moet terugbetalen.