Alles wat over werken gaat

Je zoekt een fijne werkplek die bij je past. Werken geeft een basis voor het opbouwen van een bestaan. Leuk werk draagt bij aan de kwaliteit van leven. Werk geeft ook vrijheid en onafhankelijkheid. En het liefst niet zomaar een baan, maar een baan waarbij jouw unieke talenten tot hun recht komen en jij de begeleiding krijgt die je nodig hebt. Een baan waar je helemaal op je plek zit. Iedereen heeft recht heeft op (betaald) werk en gelijke kansen, ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Werken

Werken: vijf adviezen voor beleidsmakers

Werken is voor de mens van essentieel belang. Voor iedereen geldt natuurlijk dat werken belangrijk is voor een goed leven. Daarom vijf adviezen voor beleidsmakers.

LFB biedt STERKopleiding 2.0

Als belangenvereniging vóór en dóór mensen met een verstandelijke beperking, leidt de LFB mensen met een beperking op als ervaringsdeskundige. Dat doet ze al jaren door middel van de STERKopleiding. Inmiddels was deze opleiding toe aan een update. Er is nu de STERKopleiding 2.0.

Hoe wil jij werken?

Hoe kan de inclusieve route op het gebied van arbeid er voor iemand persoonlijk uitzien? We zien een route met vier stappen. Om de belemmeringen en problemen in persoon en context op het spoor te komen, kan gebruik worden gemaakt van de ICF.

De heftruckchauffeur

De jobcoach van het UWV gaat het gesprek aan met de werkgever om de werkzaamheden van de heftruckchauffeur op te splitsen. Hierdoor kan hij een persoon met een grote afstand tot de arbeidsmarkt een kans op waardevol werk geven.

Website ‘Simpel Switchen’

Om iedereen op weg te helpen naar de best passende werkplek om daadwerkelijk mee te kunnen doen, is er de website Simpel Switchen. Deze site bevat tal van aanwijzingen en hulpmiddelen om de overgang van dagbesteding naar beschut of gewoon werk te maken.

Baankans!

Met Baankans! krijgen mensen in kwetsbare posities in Den Haag Zuidwest de kans om werk te vinden dat past bij hun capaciteit, behoeften en ambities. Zij worden begeleid in de eerste voorzichtige stappen naar werk en ontwikkeling, kijkend vanuit de mens en waar iemand het beste past.