Alles wat over vrije tijd gaat

Naast wonen, werk en onderwijs is ook vrije tijd van wezenlijk belang. In je vrije tijd heb je de gelegenheid om creatief en sociaal te zijn. Je kunt jezelf ontwikkelen met allerlei leuke activiteiten en je kunt het ook nog eens helemaal zelf kiezen. Wil je er lekker op uit? Of wil je thuis iets leuks doen? Het kan allemaal in je eigen vrije tijd. Want vrije tijd is de tijd die je niet hoeft te besteden aan verplichte of noodzakelijke activiteiten, zoals werk, huishouden, zorg en studie. 

Vrije tijd

Hoe wil jij je vrije tijd doorbrengen?

Hoe kan de inclusieve route op het gebied van vrije tijd er voor iemand persoonlijk uitzien? We zien een route met vier stappen. Om de belemmeringen en problemen in persoon en context op het spoor te komen, kan gebruik worden gemaakt van de ICF.

Podcast Onbeperkt genieten

Hoe zorg je ervoor dat op een festival iedereen onbeperkt kan genieten? Dus dat het festival toegankelijk is voor iedereen, ook als het terrein niet goed begaanbaar is? Wat kan je doen voor festival-liefhebbers met een beperking die willen overnachten op de camping? Welke mogelijkheden heb je allemaal als organisatie?

Met Kontiki op een begeleide groepsreis

Zin om op vakantie te gaan? Kontiki organiseert elk jaar een aantal mooie begeleide vakanties voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Doel is om samen nieuwe culturen te ontdekken, nieuwe dingen te kunnen proeven en natuurlijk samen te kunnen genieten van de zon en de gezelligheid.

Frame Schaatsen bij dertien nieuwe ijsbanen

Dertien ijsbanen starten vanaf oktober 2023 met het geven van inclusieve (frame)schaatslessen. Dankzij Frame Schaatsen kunnen kinderen met een handicap ook het ijs op om te schaatsen.

Special Social Club doet mee aan feestjes

De Special Social Club wil de drempels voor mensen met een beperking verlagen om zo iedereen volwaardig mee te laten doen in de maatschappij. Dat doen zij op het gebied van uitgaan, sport en cultuur.

Inclusiepact in de Nederlandse recreatiesector

Zestien partijen hebben in De Apenheul de handen ineen geslagen voor een nog toegankelijker dierenpark. Door dit zogenoemde inclusiepact geven zij samen verdere invulling aan het VN-Verdrag voor de rechten van de mensen met een handicap op toerisme en plezier én aan het reduceren van ongelijkheid.