Alles wat over vrije tijd gaat

Naast wonen, werk en onderwijs is ook vrije tijd van wezenlijk belang. In je vrije tijd heb je de gelegenheid om creatief en sociaal te zijn. Je kunt jezelf ontwikkelen met allerlei leuke activiteiten en je kunt het ook nog eens helemaal zelf kiezen. Wil je er lekker op uit? Of wil je thuis iets leuks doen? Het kan allemaal in je eigen vrije tijd. Want vrije tijd is de tijd die je niet hoeft te besteden aan verplichte of noodzakelijke activiteiten, zoals werk, huishouden, zorg en studie. 

Vrije tijd

Hoe wil jij je vrije tijd doorbrengen?

Hoe kan de inclusieve route op het gebied van vrije tijd er voor iemand persoonlijk uitzien? We zien een route met vier stappen. Om de belemmeringen en problemen in persoon en context op het spoor te komen, kan gebruik worden gemaakt van de ICF.

Podcast Onbeperkt genieten

Hoe zorg je ervoor dat op een festival iedereen onbeperkt kan genieten? Dus dat het festival toegankelijk is voor iedereen, ook als het terrein niet goed begaanbaar is? Wat kan je doen voor festival-liefhebbers met een beperking die willen overnachten op de camping? Welke mogelijkheden heb je allemaal als organisatie?

Met Kontiki op een begeleide groepsreis

Zin om op vakantie te gaan? Kontiki organiseert elk jaar een aantal mooie begeleide vakanties voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Doel is om samen nieuwe culturen te ontdekken, nieuwe dingen te kunnen proeven en natuurlijk samen te kunnen genieten van de zon en de gezelligheid.

Frame Schaatsen bij dertien nieuwe ijsbanen

Dertien ijsbanen starten vanaf oktober 2023 met het geven van inclusieve (frame)schaatslessen. Dankzij Frame Schaatsen kunnen kinderen met een handicap ook het ijs op om te schaatsen.

Hulpmiddelen aanschaffen of lenen voor jouw sport

Bij Uniek Sporten kun je een aanvraag voor de financiering van een sporthulpmiddel indienen. Na goedkeuring gaan zij je helpen om jouw sporthulpmiddel te realiseren. Zodat je binnenkort kunt sporten en bewegen!

Aangepast sporten: wat is het aanbod en welke vergoedingen zijn mogelijk?

Voor mensen met een beperking of chronische ziekte zijn er veel mogelijkheden om te sporten. Voor jong en oud. Lees over aangepaste sporten, hulpmiddelen en vergoeding.