Leeftijd

Professional

Alles wat over vervoer gaat

Je wilt leuke dingen doen of naar mensen op bezoek, dan heb je wel vervoer nodig. Voor mensen met een beperking is er aangepast openbaar vervoer. Jouw gemeente regelt lokaal en regionaal vervoer. Bijvoorbeeld vervoer om in jouw buurt of regio te winkelen, uit te gaan, familie en vrienden te bezoeken of naar een ontmoetingscentrum te gaan. Omdat vervoer zo belangrijk is geven we jou diverse handige tips en weetjes.

Kies je leeftijd en/of dat je professional bent
Vervoer

Hoe jij wil reizen?

Vervoer | 16-24 jaar, 24-35 jaar, 35-67 jaar, vanaf 67 jaar,
Hoe wil jij reizen? We gaan dit bekijken aan de hand van 4 stappen. Stap 1 is het beschrijven van jouw dromen en wensen over reizen. Vanuit daar ga je verder...

Gebruik openbaar vervoer

Vervoer | 16-24 jaar, 24-35 jaar, 35-67 jaar,
Reizen met het openbaar vervoer is voor iedereen, ook als je daarbij wat hulp nodig hebt.

Steeds weer opnieuw moeten bewijzen dat je een handicap hebt

Eigenlijk zou Alisa Hol (34) met een Wajong-uitkering de hele dag thuis kunnen zitten. Maar dat wil ze niet. Daarom is ze een bedrijfje in cadeautjes en woonaccessoires gestart. Om dat te laten slagen, heeft ze hulpmiddelen nodig. Maar die krijgt ze niet zomaar. ‘Voor elke aanpassing moet ik steeds weer aantonen dat ik een handicap heb.’

Kamerbrief coördinerende aanpak implementatie VN-verdrag handicap

Mensen met een beperking voelen zich nog te vaak buitengesloten van alledaagse dingen. Niet iedereen kan ongehinderd reizen. Niet iedereen die kan en wil werken heeft een baan. Via het programma Onbeperkt meedoen! zijn de afgelopen jaren stappen gezet, maar we zijn er nog niet.

Rolstoel, hulphond of aangepaste auto moeilijk te bemachtigen, Tamar moest ervoor vechten

Een rolstoel, hulphond, gehoorapparaat of aangepaste auto aanvragen die je nodig hebt vanwege een beperking: het zou niet moeilijk moeten zijn, maar dat is het wel. Die conclusie trekt het College voor de Rechten van de Mens in een nieuw rapport.

Zelfstandig reizen met de GoOV App

Vervoer | 16-24 jaar,
Je kunt zoveel meer dan je denkt! Als je moeite hebt met zelfstandig reizen, ondersteunt de App GoOV jou. Zo kom jij veilig op jouw bestemming.