Alles wat over leren gaat

Je wil graag leren, jezelf ontwikkelen en nieuwe ervaringen opdoen. Schoolse vaardigheden kunnen je leven verrijken en je meer zelfstandigheid, mogelijkheden en plezier geven. Kleine stapjes en ontwikkelingen kunnen al een groot verschil maken in het dagelijkse leven. Iedereen is uniek en heeft maatwerk nodig, passend bij niveau en mogelijkheden. Leren en ontwikkelen is meer dan het aanleren van vaardigheden. Het is ook het ontdekken van verborgen talenten.

Leren

Hoe wil jij leren?

Hoe kan de inclusieve route op het gebied van leren en onderwijs er voor iemand persoonlijk uitzien? We zien een route met vier stappen. Om de belemmeringen en problemen in persoon en context op het spoor te komen, kan gebruik worden gemaakt van de ICF.

Het verhaal van Ludo

Ludo is 48 jaar. Hij woont in Apeldoorn met 24 uur begeleiding per week. Al 13 jaar werkt hij bij Bakkerij Zonnehoeve. Ludo houdt van paardrijden en muziek. Ook computeren vindt hij leuk.

Eduwiek: samen leren onder één dak

Lees het artikel van Eduwiek, een uniek onderwijsconcept. Het is ontstaan uit een gedeelde visie om élke jongere een optimale leerloopbaan te bieden die past bij zijn of haar talenten, wensen en interesses.

Welke wetten zijn er voor leren?

Naar school als leerling met een beperking: wat zijn dan je mogelijkheden? En waar heb je je aan te houden en welke vergoedingen kun je krijgen? Een overzicht van de belangrijkste wet- en regelgeving.

Brancheopleidingen van de Academie voor Zelfstandigheid

De Academie voor Zelfstandigheid heeft - in opdracht van VWS en in samenwerking met ervaringsdeskundigen, negentien gehandicapten-zorgorganisaties, de VGN en de LFB - drie nieuwe brancheopleidingen ontwikkeld.

Stage voor Maaike

Maaike studeert Sociaal Juridische Dienstverlening. Docenten doen gedurende haar studie ontzettend hun best om Maaike in staat te stellen haar studie te kunnen volgen. Maar simpel is het niet en ook niet altijd leuk.