Leeftijd

Professional

Alles wat over leren gaat

Je wil graag leren, jezelf ontwikkelen en nieuwe ervaringen opdoen. Schoolse vaardigheden kunnen je leven verrijken en jou meer zelfstandigheid, mogelijkheden en plezier geven. Kleine stapjes en ontwikkelingen kunnen al een groot verschil maken in je dagelijkse leven. Jij bent uniek en je hebt maatwerk nodig, passend bij jouw niveau en mogelijkheden. Leren en ontwikkelen is meer dan het aanleren van vaardigheden. Wat is jouw manier van leren en hoe ontdekken we jouw verborgen talenten?

Kies je leeftijd en/of dat je professional bent
Leren

Hoe wil jij leren?

Leren | 16-24 jaar, 24-35 jaar, 35-67 jaar,
Hoe wil jij leren? We gaan dit bekijken aan de hand van 4 stappen. Stap 1 is het beschrijven van jouw dromen en wensen over leren en onderwijs. Vanuit daar ga je verder...

Welke wetten zijn er voor leren?

Leren | 16-24 jaar, 24-35 jaar, 35-67 jaar,
Welke wetten en regelingen zijn er in Nederland op het gebied van leren en onderwijs voor mensen met een beperking?

Brancheopleidingen

Leren | 16-24 jaar, 24-35 jaar, 35-67 jaar,
Wil je leren en werken in het groen, facilitair of de logistiek? Kijk dan eens naar de brancheopleidingen van de Academie voor Zelfstandigheid.

Het verhaal van Ludo

Ludo is 48 jaar. Hij woont in Apeldoorn met 24 uur begeleiding per week. Al 13 jaar werkt hij bij Bakkerij Zonnehoeve. Ludo houdt van paardrijden en muziek. Ook computeren vindt hij leuk.

Spraakmakers: een leven lang leren op de radio

Het radioprogramma Spraakmakers op NPO Radio 1 zond vanaf maandag 18 juli vijf dagen achter elkaar een reportage uit over leren in de gehandicaptensector.

Waarom zouden we kiezen tussen digitaal en offline onderwijs?

De chronisch zieke Claire van den Helder was opgelucht toen haar universiteit vorig jaar online colleges ging aanbieden. Maar vanaf 30 augustus keert het ‘oude normaal’ terug. Ze pleit voor een tussenoplossing: hybride onderwijs. ‘Zo wordt niemand buitengesloten.’