Werken
24-35 jaar 35-67 jaar

Begeleiding naar werk

Begeleiding naar werk door UWV

De gemeente kan jou helpen bij het zoeken naar een baan. Als je een uitkering ontvangt van het UWV kan het UWV je ondersteunen bij het vinden van werk. Het kan gaan om betaald werk, een baan voor mensen met een beperking of beschut werk. Lees hier meer over op de website van de Rijksoverheid.

Beschut werk
Het kan soms lastig zijn een (bij)baan te vinden die bij je past. Je hebt de juiste begeleiding hierbij nodig. Beschut werk is voor mensen die tussen betaald werk en in de dagbesteding in zitten. Je bent in staat tot het verrichten van werk, maar alleen in een beschutte omgeving met zware begeleiding en werk wat veel hetzelfde is. Vaak gaat het om het uitvoeren van eenvoudige taken.

Stapbudget voor scholing en ontwikkeling 

Je kunt een STAP-budget van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Je kunt deze subsidie gebruiken voor een training, cursus of opleiding. De subsidie heet STAP, wat staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie. Lees hier meer over op de website van de Rijksoverheid.

UWV

Het UWV biedt jou scholing aan. UWV zet bij scholing zo veel mogelijk maatwerk in. 

 

Ondervind je hinder vanwege je beperking, maar val je niet binnen het doelgroepregister? Jouw verhaal kan bijdragen aan verandering.