Vrije tijd

Hulpmiddelen aanschaffen of lenen voor jouw sport

Wil je een aanvraag voor financiering van een sporthulpmiddel indienen? Log dan in op Mijn Uniek Sporten en maak een persoonlijk profiel aan.

Aan de hand van een keuzehulp kies je het sporthulpmiddel en de leverancier die het gaat leveren. Vervolgens kun je aangeven of je al subsidie hebt aangevraagd bij de Wmo, Zorgverzekeringswet (Zvw), Wet Langdurige Zorg (Wlz) of UWV. Heb je alle vragen ingevuld, dan verstuur je je aanvraag. Binnen 10 werkdagen heb je een antwoord. Past je aanvraag binnen de richtlijnen van Uniek Sporten Hulpmiddelen, dan wordt deze goedgekeurd en wordt je geholpen om jouw sporthulpmiddel te realiseren.

Contact met adviseur

Heb je nog geen subsidie aangevraagd bij één van de bovenstaande instanties, dan kun je uiteraard ook een aanvraag indienen. Onze klantadviseur helpt je graag op weg om jouw eigen sporthulpmiddel te realiseren.

Uniek Sporten Uitleen

Uniek Sporten Uitleen zorgt ervoor dat mensen met een fysieke beperking sporthulpmiddelen kunnen uitproberen. Door de beschikbaarheid van sportvoorzieningen vanuit een uitleenpool, kun je uit het brede aanbod uiteindelijk de sport kiezen die het beste bij je past.

Uniek Sporten Uitleen is meer dan een uitleenservice voor de sportrolstoelen of handbikes, het is een mobiliteitsgarantie. De sporter krijgt advies over het sporthulpmiddel en het gebruik ervan. Het middel wordt persoonlijk gepast en afgesteld op je wensen en tijdens de uitleenperiode is technische service en onderhoud beschikbaar.

Uniek Sporten Uitleen is bedoeld voor (jong)volwassenen die om te kunnen sporten zijn aangewezen op een rolstoel, handbike of loophulpmiddel.

 

Meer informatie op: Uniek sporten