Meldingen
Alles wissen

Vreugde met een donkere rand

1 Berichten
1 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
30 Bekeken
(@martin)
Lid Admin
Deelgenomen: 10 maanden geleden
Berichten: 5
Onderwerp starter  

Belangenorganisaties - Ieder(in), LFB, Coalitie voor Inclusie, Per Saldo, Vereniging Inclusie Nederland en JongPit - hebben via hun websites en social media verheugd gereageerd op het aannemen van een motie door de Tweede Kamer waarin de Minister van VWS wordt verzocht een meerjarige nationale strategie op te stellen om de achterstelling en uitsluiting van mensen met een beperking op te heffen en gelijke deelname aan de samenleving voor hen mogelijk te maken.

Waarom is zo’n strategie nodig? Het VN-verdrag voor gelijke rechten van mensen met een handicap bestaat al 15 jaar en is ruim zes jaar geleden door Nederland geratificeerd. Wat is er in al die jaren dan gebeurd dat er nu een ‘nationale strategie’ nodig is? Niet veel dus, blijkbaar. In ieder geval lang niet genoeg.

Ik ben blij met deze motie. Tegelijkertijd laat deze gebeurtenis helder zien waar we staan. We zijn verheugd dat de Tweede Kamer een motie aanneemt waarin VWS wordt aangespoord iets te doen wat overbodig had moeten zijn. Het is vreugde met een donkere rand.

Dit onderwerp werd gewijzigd 5 maanden geleden door Martin Schuurman

   
Citeren
Deel: